Over mij

Al heel wat jaren werk ik met veel plezier in het (basis)onderwijs. Als leerkracht, kwaliteitscoördinator/intern begeleider, in het management, coach en trainer. Juist die verschillende rollen zorgen ervoor dat ik telkens voor nieuwe uitdagingen kom te staan. En dat laatste heb ik nodig om enthousiast te blijven. Ik vind het heerlijk om steeds wat anders te doen en mezelf constant te blijven ontwikkelen. Het is gaaf om mijn ervaringen te delen met anderen, om met en van elkaar te leren. Ik wil anderen helpen, ondersteunen en in beweging brengen. 

Hoe het zo ver kwam..

Als jong meisje schreef ik al in de vriendenboekjes van klasgenoten dat ik juf wilde worden en dat werd ik dan ook. Na enkele fijne jaren als leerkracht voor de klas en in de gymzaal, wilde ik mij verder ontwikkelen. Ik wilde meer dan alleen les geven! Ik wilde leerlingen op gebied van gedrag meer begeleiden maar vooral de leerkrachten ondersteunen en begeleiden op dit gebied. Ik volgde de opleiding Master Special Education Needs. Ook ben ik naar een andere school gegaan om nieuwe ervaringen op te doen. Ik kwam bij deze nieuwe school in aanraking met een managementfunctie wat mij deed besluiten de opleiding tot Schoolleider te gaan volgen. Tijdens deze opleiding kwam de functie van realisatiemanager bij de Leidse Onderwijsinstellingen op mijn pad: meedenken en ontwikkelen van (nieuwe) opleidingen. Ik nam deze kans met beide handen aan om zo een kijkje in het bedrijfsleven te kunnen nemen. Maar ook bleef ik nog voor één dag in de week werkzaam als invalleerkracht. Zo bleef ik in contact met het onderwijs.

En toen verder...

De problemen in het onderwijs, mijn opgedane ervaring in het bedrijfsleven en mijn expertise binnen het onderwijs en het feit dat ondernemen in mijn bloed zit, deed mij besluiten om een ZZP te gaan starten om het onderwijs te blijven ondersteunen. Tenslotte ligt hier mijn hart. Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder en ben ik op verschillende vlakken binnen het onderwijs inzetbaar. Nog geen dag heb ik spijt van deze keuze. 

Kortom, een onderwijssupporter in hart en nieren!

 

Werkervaringen

Onderwijservaring

Vanaf 2009 heb ik verschillende groepen lesgegeven in zowel het basisonderwijs als het speciaal basisonderwijs. Naast lesgevende taken heb ik in het Managementteam gezeten, coaching aan leerkrachten gegeven, was ik MR-voorzitter en lid van de commissie van een fusietraject. Ook heb ik gymlessen gegeven en verschillende trainingen aan teams verzorgd. 

Een greep uit de verschillende opdrachten die ik als zelfstandige heb uitgevoerd:

- Verandertraject leiden (schoolbreed) 'Klassenmanagement'

- Interim Interne begeleiding: verschillende scholen - transitie naar kwaliteitszorgcoördinator 

- Ambulante begeleiding: begeleiding van leerling op gebied van gedrag en/of leren

- Lesgeven: verschillende groepen en lesgeven middels thematisch werken

- Onderwijsontwikkeling: schrijven van een lessenserie, beleidstukken schrijven (o.a. werkwijze HGW-cyclus), verschillende trainingen/workshops 

LOI

Realisatiemanager bij de afdeling MBO-opleidingen en cursussen. 
Als realisatiemanager was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van opleidingen. 

Diploma's

Opleiding tot Schoolleider
Master SEN - gedragsspecialist
Leergang Bewegingsonderwijs
Hoger beroepsonderwijs Pabo

Onderwijsgerelateerde cursussen

NLP in één dag - That's Right
Omgaan met jongensgedrag – Lauk Woltring
Kanjertraining
Coöperatief leren

Sportgerelateerde cursussen

Vertrouwenscontactpersoon - NOC*NSF
Triathlon trainer niveau 1

 

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 72529369

Zie onderstaand document voor mijn Privacy Statement en algemene voorwaarden;

Privacy Statement Ellie Berbee 2019
PDF – 77,7 KB 1097 downloads
Algemene Voorwaarden Onderwijssupporter
PDF – 132,4 KB 869 downloads