Rozengeur en maneschijn

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 20:24

Je zult je vast weleens afgevraagd hebben waar om ik aan het bloggen ben. En dat wil ik graag uitleggen. Want waar ik al een tijdje naar op zoek was, gebeurde van de week: reacties op mijn blog! Ik vind het ontzettend interessant om iets bij iemand los te maken. Iets waar de andere persoon over na gaat denken. En soms doe ik dat met een actualiteit, soms door mijzelf kwetsbaar op te stellen. Dat laatste heb ik in mijn vorige blog wel laten zien en daar kwamen reacties op. De één interpreteerde het zo, de ander juist weer totaal anders. Sommigen gingen met elkaar erover praten en anderen spraken me aan om te horen hoe of wat. Er kwam over het algemeen een dialoog op gang, en dat is iets wat mij boeit.
Daarnaast wil ik ook laten zien waar ik mee bezig ben. Ik ben een eigen bedrijf aan het oprichten, naast andere werkzaamheden, en merk dat velen dit interessant vinden om te volgen. Ik wil daarover dan ook eerlijk zijn. En dat is ook iets wat mij typeert denk ik: eerlijk aangeven welk gevoel het me geeft of wat ik ergens van vind. Dat wil ik meenemen in de coaching die ik aan het opstarten ben maar ook wat ik aan de kinderen in de klas leer of aan collega's probeer mee te geven. En soms is het eenmaal geen Rozengeur en Maneschijn (ook een lied van Veldhuis en Kemper maar dan met een iets nettere titel). Toch wil ik het delen, proberend om er een passende metafoor om heen te bedenken en er een positieve draai aan te geven. Door het op te schrijven en er gesprekken over te voeren kom ik weer tot nieuwe inzichten wat weer motiveert om dingen te gaan ondernemen. Of dit nu voor mijn werkzaamheden bij de LOI is of voor de Onderwijssupporter. Dus ik blijf voorlopig bloggen!
Reageren staat vrij en wil je in gesprek, dan hoor ik dat uiteraard graag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.