De laatste...

Gepubliceerd op 30 december 2021 om 15:54

... van het jaar 2021 natuurlijk! Ik ben namelijk niet van plan om te stoppen met bloggen. Al merk ik wel dat ik er echt tijd voor moet inplannen om te schrijven. De weken voor de vakantie zaten echt vol en als ik mijn agenda voor de aankomende periode bekijk wordt dat niet veel minder. Er staan namelijk leuke maar pittige uitdagingen op me te wachten. Afgelopen dagen heb ik dan ook echt bewust de computer in mijn werkruimte laten staan zodat ik echt kon genieten van mijn dochter. De opvang is dicht wegens de vakantie dus ze was ook lekker thuis. Zere knieën van het samen spelen is wel het resultaat! Nu is ze even een middagje gezellig bij Opa en Oma en kan ik nog wat afrondende werkzaamheden verrichten. Iedereen blij! 

Zo op de valreep van het jaar 2021 is het altijd goed om weer terug te blikken. Ik kijk terug op een bewogen maar leerzaam jaar. De eerste maanden van het jaar stond ik nog veel voor de klas. Daarna ben ik me meer gaan focussen op de interne begeleiding. Het meedenken met de leerkrachten om de juiste zorg voor de leerlingen te organiseren interesseert me. Ik krijg vragen waar ik soms echt voor het antwoord op zoek moet maar daardoor blijf ik leren. Ook het sparren met de directeur en het uitzetten van lijnen binnen de organisatie vind ik leuk om te doen. 
Ook heb ik dit jaar verschillende teamtrainingen gegeven. Dit vind ik gaaf om te doen maar ook altijd weer erg spannend. En dat verbaast me want als ik les geef, heb ik echt nooit last van spanning en in de basis komt het toch op hetzelfde neer. Ik wil het wel meer gaan doen dus dan zal het ook vast gaan wennen!
Net voor de vakantie heb ik een opdracht afgerond en wederom kreeg ik mooie woorden te horen en is er een aanbeveling op mijn LinkedInprofiel geschreven. Zo gaaf! 

En hoe start 2022? Ik start met een nieuwe opdracht en de andere opdracht blijft doorlopen. De aankomende maanden zullen in het teken staan van interne begeleiding, ondersteuning van een directeur en het verzorgen van teamtrainingen + borging van de afspraken. Vandaag vroeg mijn moeder wel of ik het lesgeven niet mis. En dat doe ik eigenlijk wel. Maar ik krijg het voorlopig niet in de werkweek gepropt. Misschien dat ik de volgende periode hier weer wat mee ga doen maar dat zien we tegen die tijd wel weer!

Kortom, ik kijk uit naar het nieuwe jaar. In dat jaar hoop ik dat we de coronaperikelen onder controle gaan krijgen, dat de scholen open kunnen blijven en dat iedereen gezond blijft. Dat laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste! 

Geniet van het uiteinde en hopelijk zien we elkaar in 2022!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.