In de schoenen blijven

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 21:07

Ik ben nu op twee scholen aan de slag en voor beide scholen moest ik een deel van de studiedag invullen. Op de ene school stond het klassenmanagement centraal. Een onderwerp waar ik veel affiniteit mee heb en waarvan ik merk dat als ik een leerkracht coach, hier veel aandacht naar toe gaat. Naar mijn idee kan je pas een goede instructie (e.d.) geven als het klassenmanagement op orde is. De training had ik al enkele keren fysiek gegeven en in coronatijd heb ik er een e-learning van gemaakt (hier zijn wel wat leerkrachten in bezig maar voornamelijk is het nog in proeffase. Ik wil hier echt nog meer mee maar ik weet gewoon niet waar ik de tijd vandaan moet halen!) Toch was ik weer flink gespannen tijdens de studiedag. Je wilt het graag goed doen. En volgens mij is dat wel gelukt! Het vervolg van deze training staat ook alweer gepland dus hier ben ik op dit moment druk mee bezig.

De andere studiedag stond voornamelijk in het teken van het goed opzetten van de zorgstructuur. Het benodigde beleidsstuk had ik al geschreven en dus moest het gepresenteerd worden aan het team. Een team die ik nog niet zo goed ken omdat ik er pas net aan de slag ben. En eigenlijk vond ik dat toch wel makkelijker. Heel vreemd!
Daarna had ik tijd ingepland om de leerkrachten te spreken over de zorgleerlingen. Heel gaaf om te horen dat er al punten vanuit de studiedag ter sprake kwam vanuit de leerkrachten. 

En de lovende woorden die ik later ontving maakte dat mijn man zei: 'Blijf je wel in je schoenen?' 😁

Ik kwam tot de conclusie dat dit naar meer smaakt. Het lijkt me erg leuk (maar ook spannend) om vaker trainingen te geven maar ook om meer tijd in te ruimen voor het coachen van de leerkracht. Hier ga ik aankomende tijd toch maar eens goed over nadenken: hoe kan ik hier meer vorm aan geven? 

Weer stof om over na te denken dus! Maar nu eerst nog een weekje hard aan de slag en dan genieten van een lekker weekje herfstvakantie!


Reactie plaatsen

Reacties

Frank Berbée
3 jaar geleden

Leuke info