Blog ik nog?

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 10:40

Ik kreeg de vraag of ik nog wel blog: ja, dat doe ik nog! Maar de afgelopen weken waren druk en chaotisch. Zo gaf ik online les, toen mochten we weer fysiek les geven. Maar toch weer niet wegens de sneeuwval.  Toen wel weer fysiek... Soms wisselden de werkdagen. Daartussen liep het andere project ook door en ben ik bezig met een nieuwe opdracht. Andere werkzaamheden liet ik even voor wat het was. Want na de sneeuwval kwam de vorst! En wat ik hoopte gebeurde ook: schaatsen op natuurijs! Wat blijft dat toch een fantastische ervaring. Eerst een middag op een plas tussen Zwaanshoek en Hoofddorp en daarna het hele weekend op de Kagerplassen. Blijer kan je me niet maken. En zeker niet toen ik ook nog zo dichtbij kon parkeren en ik direct het ijs op kon stappen: 

Het bloggen werd dus telkens uitgesteld. Maar nu de dooi echt is ingezet, maak ik er graag weer tijd voor. Ik blijf het fijn vinden om mijn verhaal kwijt te kunnen en ik merk dat ik trouwe volgers heb, dus dat maakt het nog leuker. 

Wat houdt mij nu vooral bezig? Deze week heb ik mijn opdracht als interim leerkracht afgerond. Eigenlijk wilde de school graag dat ik langer bleef en ja, ik had het ook naar mijn zin. Maar ik vind dat ik als zelfstandige niet te lang op dezelfde plek moet blijven, want dan had ik net zo goed in loondienst kunnen zijn. Telkens wat anders is ook de reden dat ik zelfstandige ben geworden en dus werd het tijd om verder te gaan. Het is spijtig dat de leerkracht die ik verving nog niet hersteld is en er dus gezocht moest worden naar een oplossing. Ik heb dan ook meegedacht en wellicht dat ik nog wat blijf betekenen voor de school en de groep. Hopelijk hoor ik aankomende week daar meer over.
Het is wel iets waar ik van wakker lig: je wilt het liefst voor iedereen wat kunnen betekenen maar dat is niet altijd haalbaar. Gelukkig heb ik er altijd open over gecommuniceerd waardoor de keuze werd begrepen. 
Na de vakantie ga ik als interim interne begeleider op een school in Vianen aan de slag. Een stuk verder weg maar deze werkzaamheden vind ik erg leuk om te doen. Ik kijk uit naar deze opdracht! 
De ontwikkeling van de vakopleiding en de zaken daaromheen lopen ook nog door. En ik had wat aanvragen waarvoor ik in gesprek ben geweest. Het was dan ook een afwisselende, leerzame periode! Er zijn nog wat lopende aanvragen. Dat blijft altijd spannend.

Helaas heeft de werkweek te weinig uren waardoor ik echt keuzes moet maken. Fijn dat het zo goed gaat. En daar ben ik echt trots op! Dat mag ook wel eens opgeschreven worden toch? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.