Blijven leren

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 14:08

Soms heb je van die weken waarin je het ene na het andere leert. Afgelopen week had ik zo'n week. Zo was het online lesgeven voor mij nieuw. In de vorige lockdown was ik voornamelijk als interne begeleider aan het werk en had ik met hele andere dingen te maken dan nu als leerkracht. Zoals altijd na een vakantie slaap ik de zondagnacht slecht en nu was dat helemaal het geval. Maar ik had me druk gemaakt om niets. Met mijn groep 8-collega's hadden we het goed opgezet en voor de kinderen was het al niet echt nieuw. We hadden dan ook op maandag gelijk een goede start. Naast klassikale instructies heb ik instructies aan kleine groepjes en individueel instructies gegeven. Ik heb daar dan toch ook wel een paar voordelen van ervaren. Maar het échte contact heb ik wel gemist. Hopelijk hoeven we nog maar één weekje zo les te geven maar ik ben er bang voor...

Verder ben ik druk bezig geweest met het opzetten van een afrondend eindgesprek. De student die we in onze opleiding hebben, rond het bijna af en dus moesten de laatste stappen gezet worden. Ook weer leerzaam! En verder had ik deze week wat gesprekken over onderwerpen waar ik niet veel vanaf wist maar nu dus inmiddels wel. 
Op de donderdagavond heb ik ook nog een webinar gevolgd vanuit de Open Universiteit. Ik vind dat ik op de hoogte moet blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs en als het dan zo voorbij komt, grijp ik dit soort activiteiten met beide handen aan!

Kortom, een leerzaam weekje. Ik hoop dat dit aankomende week ook weer zo gaat zijn. We gaan in ieder geval weer een paar dagen online lesgeven en het eindgesprek met de student gaat plaats vinden. Spannend! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.