Bijna vakantie

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 08:58

Officieel is het vakantie in onderwijsland. Maar dat geldt nog niet helemaal voor mij. Door de quarantaine van vorige week, heb ik nog wel wat werk om in te halen. Gelukkig is Hans weer goed aan het opknappen en is hij weer onderdeel van het gezin! 
Ik had het geluk dat ik nog de laatste twee dagen voor de vakantie op pad mocht en ik actief voor de school bezig kon zijn. Het online onderwijs moest namelijk weer op poten gezet worden. Tijdens de eerste lockdown was ik als interne begeleider actief en was ik met hele andere dingen bezig dan nu als interim leerkracht. Een andere uitdaging maar wel één die ik wel erg leuk vond om aan te pakken. Zo hebben we alles digitaal ingepland en instructies opgenomen. Ik vond dit leerzaam want je moet vooraf al goed nadenken wat je wilt met de les en dit proberen in een korte en boeiende film weer te geven. Ik merkte dat ik voornamelijk de inbreng van de leerlingen miste tijdens de instructie. Ik vind dat altijd zo waardevol en het geeft mij plezier in het lesgeven. Desalniettemin in het gelukt en ik ben heel benieuwd wat de leerlingen ervan vinden.
Na de vakantie ga ik vol goede moed aan de slag om ook online zoveel mogelijk aan de leerlingen te leren en voor hen klaar te staan.

Verder ben ik druk bezig om de administratie van 2020 in het boekhoudprogramma te verwerken, denk ik na over nieuwe ideeën, had ik nog twee OPP-bestellingen (hoe tof!! + zie webshop) en zijn we druk bezig om Eduvelopment meer vorm te geven. De opleiding staat en nu is het een kwestie van verfijnen en nieuwe deelnemers laten starten. Verder ben ik nog in gesprek voor een leuke opdracht. Kortom, genoeg te doen en leuke uitdagingen om aan te gaan. 

 

Via deze weg wil ik iedereen fijne feestdagen toewensen, ondanks dat we het niet zo kunnen vieren zoals we zouden willen. Hopelijk brengt 2021 ons weer de geliefde vrijheden en nieuwe mogelijkheden. 

Maar blijf vooral gezond, dat is het belangrijkste! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.