5 in 3

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 11:52

Ja, 5 in 3... In mijn verlof had ik het zo bedacht dat ik drie dagen zou gaan werken met af en toe wat uren in het weekend of op een dag dat ik thuis met de kleine ben. Maar dat 'af en toe' kan ik beter vervangen in 'geregeld'. Sinds ik weer aan het werk ben, merk ik dat ik van alles aan het doen ben. Is dat erg? Nee helemaal niet! Het geeft mij energie en ik vind het fantastisch om met verschillende dingen bezig te zijn. Maar ik vergeet wel eens dat ik geen vijf werkdagen meer heb waardoor het soms wel even rennen en vliegen is! Wel krijgen we iets meer structuur thuis wat ervoor zorgt dat het goed te doen is.

De activiteiten zijn heel divers. Zo heb ik voor twee dagen in de week een opdracht dichtbij huis aangenomen. Ik geef dan les aan een groep 8. Heel fijn om met deze opdracht weer te kunnen starten nadat ik er toch een aantal maanden uit ben geweest. Lesgeven is iets wat ik nog steeds leuk vind om te doen en het gaat me 'makkelijk' af. Toch kan ik mezelf hier ook nog steeds in blijven ontwikkelen en ik had de mazzel dat ik een studiedag over het Doordacht Passend Lesmodel (DPL) mocht volgen. Het onderwerp was ook voor mij (redelijk) nieuw en gelukkig kan ik het voorlopig nog even toepassen in de praktijk. Het was wel weer een extra werkdag die week...
Daarnaast ben ik nog steeds bezig met het ontwikkelen van een vakinstelling. Ik ben met de content bezig maar ook zorg ik ervoor dat er webinars komen en begeleid ik een deelnemer. Omdat dit project nog vrij nieuw is, hebben we op verschillende momenten in de week overleg. En dat lukt dan niet altijd op een werkdag waardoor ik soms met kind op schoot aan het overleggen ben. Dat is dan wel weer het voordeel van Covid!

Een andere leuke ontwikkeling is dat ik inmiddels ambassadeur ben geworden voor Flex-onderwijs (https://flex-onderwijs.nl/ambassadeurs/)! Op de website kan je lezen waar we voor staan. Leuk om ook op die manier bezig te zijn voor het onderwijs. De naam 'Onderwijssupporter' blijft me nog steeds goed passen, al zeg ik het zelf!

Naast deze werkzaamheden, zijn er natuurlijk ook nog bedrijfswerkzaamheden (waaronder deze blog, administratie, ...). Geen vervelende klussen om te doen maar wat wel echt moet gebeuren. 

Voordat ik het weet, is de week alweer om! Een goed teken, al zeg ik het zelf! En wat ik zo fijn vind van mijn werk, is dat het niet áltijd zo is. Volgende maand kan de invulling van de week er weer zo anders uitzien! De maandag/dinsdag blijft voorlopig nog wel even zomaar zodra ik het ontwikkelwerk afgerond heb, komt ook op de donderdag weer wat meer plek. We zien wel weer hoe we dat gaan invullen...!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.