Wat ga ik er nou mee doen?

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 12:46

Al lange tijd ben ik bezig met de begeleiding van leerlingen met een eigen leerlijn (Ontwikkelingsperspectief - OPP). Ik heb hier ook al eerder over geschreven. Op de verschillende scholen waar ik de afgelopen maanden ben geweest, merkte ik dat veel Interne begeleiders maar ook leerkrachten stoeien met onwerkbare formats en sjablonen maar ook niet goed wisten wat het nut is van een OPP en hoe je deze nou goed kan inzetten. Het werd daardoor voor iedereen een grote opgave terwijl het de leerkracht maar vooral de leerling veel kan brengen!
Bovenstaande heeft er toe geleid dat ik me hier volledig op heb gestort waardoor er een werkbaar format is ontstaan. Een format waar je dingen in weg kan strepen of kan aanvullen naar wens. Ik heb hem nu op verschillende scholen ingevoerd en de reacties zijn positief!

En toen kwam de vraag: hoe kan ik, als Onderwijssupporter in hart en nieren, nu dit fijne format andere scholen in krijgen en ondersteuning bieden? Hoe kan ik tegemoet komen aan de hulpvraag aangaande dit onderwerp? 
Ik wil dit format graag kunnen delen en heb daarom op mijn website een webshop aangemaakt. Zo zorg ik ervoor dat het format gedeeld kan worden met de personen die hier ook echt behoefte aan hebben. Naast het format, krijg je er alle benodigde documenten bij en een beschrijving van de werkwijze. Mocht het wenselijk zijn, kan ik een (telefonische) uitleg geven. 
Ik hoop dat ik op deze manier andere scholen weer verder kan helpen in dit proces zodat er tegemoet kan worden gekomen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen die dit nodig hebben! 

Wil je meer informatie? Zie dan mijn contactgegevens en schroom niet om contact op te nemen! 

 

Klik hier om naar de webshop te gaan: 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.