Mogelijkhedenstand

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 12:23

Week vier van het thuiswerken is ingegaan. Nog steeds is mijn to-do-lijst niet heel veel korter geworden. Voor verschillende opdrachten die ik al had, ben ik nog steeds actief. Ontzettend fijn is het om toch voor het onderwijs bezig te zijn.
Ook voor mijn eigen bedrijf ben ik met verschillende dingen bezig. En rondom en in het huis moet er ook nog wel het één en ander gebeuren. Dus vervelen doe ik niet. Maar ik kan niet zeggen dat ik het heel leuk vind. Ik mis het 'echte' contact met de leerlingen, de leerkrachten, directeuren, familie, vrienden, sport- en muziekmaatjes.  
Dagen achter de computer is ook gewoon niet voor mij weggelegd. Maar oefening baart kunst en elke dag leer ik weer. Ik leer vooral hoe ik met deze situatie zo positief mogelijk om kan gaan. En dat gaat de ene dag beter dan de andere dag. Maar volgens mij geldt dat niet alleen voor mij, en heeft het gros van de bevolking hier last van. En wat ik vooral lastig vind, is dat je niet weet hoe lang het nog gaat duren. De stip op de horizon is niet echt gezet en ik kan hem zelf ook maar moeilijk zetten. Die onzekerheid maakt het nog lastiger vind ik. Hoe is dat voor jou? 

Maar er zijn ook mooie kanten te ontdekken aan deze tijd. Je bent je weer bewust van wat je allemaal al hebt (bereikt). Daar is echt tijd voor. Zo heb ik even een blik terug geworpen op het eerste jaar als fulltime zelfstandige. Wat heb ik alweer veel gedaan en wat ben ik daar trots op. En ik merk dat ik ook weer in de 'mogelijkhedenstand' sta: want wat is wél mogelijk? 

Ik wil graag anderen iets leren, en niet alleen de leerlingen maar ook de leerkrachten of interne begeleiders/directeuren. Daarom ben ik al enige tijd bezig met verschillende trainingen. Twee trainingen zijn echt af: 'Klassenmanagement (via GIP)''Werken met een ontwikkelingsperspectief (eigen leerlijn)' en 'Kids skills' De training 'Expliciete directe instructiemodel' is in ontwikkeling. Ik ben nu aan het oriënteren hoe ik deze inhoud kan delen. De online trainingen via bijvoorbeeld Zoom of een webinar vliegen je om de oren maar ik ben er niet zeker van of dit bij mij past. Dus dit ben ik nu aan het uitzoeken: welke mogelijkheden zijn hiervoor en wat past bij mij? Heb je interesse in deze onderwerpen, houd dan vooral de website in de gaten!

Voor nu: blijf gezond! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.