Hoe gaat het met je?

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 13:55

In deze tijd is dat een erg belangrijke maar dubbele vraag. Want als je het virus niet hebt, dan gaat het goed met je, zeggen ze. Gezond zijn is het belangrijkste wat er is. En met elkaar proberen we zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Daarom hebben we de maatregelen. Maar die vallen niet altijd mee. Het is gelukkig mooi weer en laat ik ontzettend van de zon houden. Dat maakt een hoop goed. En door de uurtjes werk die ik nog heb, kan ik me ook nog wel vermaken.
Maar toch… De kans dat de scholen veel langer dicht blijven, geeft me een benauwd gevoel. Ik ben nou eenmaal graag onder de mensen. Ik heb niet voor niets voor het onderwijs gekozen. En de tijd dat ik alleen in een kantoortje zat, werd ik geen vrolijker mens. En nu ben ik ‘verplicht’ om thuis te werken. Het gevoel dat ik had op het kantoor komt dan ook weer boven; ik houd er niet van maar het is nu even niet anders. En ik ben gezond, en dat is nog steeds het belangrijkste. Een paar uur achter de laptop wissel ik af met stukken wandelen of fietsen. Voldoende vitamines op doen is nu helemaal belangrijk!

Maar het blijft door mijn hoofd gaan: wat als de scholen echt nog véél langer dicht blijven dan dat we nu hopen? Wat ga ik met de tijd doen? Maar ook: wat gaat er met de leerlingen gebeuren? De zorgleerlingen waar ik juist  zo hard voor aan het werk ben geweest? Hoeveel achterstand gaan die oplopen? De leerlingen die in een thuissituatie zijn waar je niet vrolijk van wordt? Hoe gaat het daarmee? Maar ook heb ik zorgen om de leerlingen waar het altijd goed mee is gegaan. Blijft het ook met hen goed gaan? Kunnen ouders het onderwijs bieden waarop de kinderen recht hebben? Kunnen we het straks inhalen met elkaar? Is het vol te houden voor de leerkrachten? 
Al met al een heleboel vragen en niemand die het antwoord erop weet. Ik heb dan ook deze week besloten om mij aan te melden bij verschillende platformen* om als leerkracht op afstand te werken, in de hoop dat ik daar leerlingen mee kan blijven helpen. Maar ook ben ik aan het rondneuzen hoe ik mijn expertise voor de leerkrachten nog in kan zetten. Want deze tijd geeft ook weer mogelijkheden om te blijven ontwikkelen, voor mezelf maar ook voor leerkrachten. Een online training misschien? Of telefonisch uitleg over verschillende onderwerpen? Ik ga me er toch maar wat meer in verdiepen! Tevens geeft het wellicht ook tijd om zorg te dragen dat het beleidsmatig en op administratief gebied allemaal bijgewerkt wordt binnen de school. Ik merk dat sommige scholen hier wel op aan het inzetten zijn, want wie weet hoe het straks gaat en hoeveel tijd er dan nog beschikbaar is voor dit soort taken? Wordt vervolgd dus!

En? Hoe gaat het met jou? 

 

* https://www.leraaropafstand.nl

https://www.apprentus.nl/profile

https://docentencloud.nl (specifiek ingeschreven voor het afstandsleren)

En zo zijn er nog een paar fantastische initiatieven die worden opgezet om de ontwikkeling van leerlingen door te laten gaan. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.