Wat is een goede titel?

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 20:37

Dit plaatje maakte me vandaag weer even wat blijer. Op de fiets langs de eerste bloeiende bollenvelden die Lisse rijk is. Want wat een vreemde dagen zijn het geweest! Waar gaat het naar toe? Waar zal dit eindigen? Ik hoef je vast niet te vertellen dat ik doel op het Coronavirus. Het maakt me verdrietig dat er zoveel zieken zijn. Maar ook angstig, want het leek nog zo ver weg maar het komt steeds dichterbij. Wat staat ons en de maatschappij te wachten?
Inmiddels zijn de scholen dicht. Althans, voor de leerlingen. Vandaag is er op de school waar ik op maandag en dinsdag ben, ontzettend hard gewerkt om het thuisonderwijs op gang te brengen. Echt fantastisch dat er zo veel leerkrachten bezig zijn geweest om het onderwijs voor de kinderen door te kunnen laten gaan. Ook ik heb mijn steentje bij kunnen dragen en de aankomende dagen heb ik nog verschillende opdrachten om op gebied van beleid en coaching actief te zijn. Maar daarna weet ik het nog niet zo goed. En dat bied me wel zorgen. Zorgen op gebied van gezondheid maar ook van inkomsten. Ik heb gelukkig een buffertje opgebouwd maar doordat onbekend is hoe lang dit gaat duren, is de vraag hoe snel de bodem in zicht gaat komen. Maar vooralsnog staat de gezondheid van de bevolking en van mezelf op nummer 1 en heb ik me maar voorgenomen me er niet te druk over te maken; het komt vast wel weer goed! 
Wat wel even zeer deed was de zin dat je als ZZP'er zelf voor het risico hebt gekozen. Ja, aan de ene kant klopt dat. Ik heb er zelf voor gekozen om mijn vaste baan op te zeggen. Maar dat heb ik gedaan omdat de baan die ik nu heb niet in vaste dienst te vinden is. Veel scenario's heb ik vooraf bedacht wat zou zorgen dat het 'mis' zou kunnen gaan, maar een griepvirus met al de bijbehorende overheidsmaatregelen stond niet in dat lijstje! Ik kan het daarom ook zelf niet veranderen en moet er nu maar gewoon mee dealen. Net zoals iedereen want we hebben er allemaal 'last' van. 
Ik sta nog steeds achter mijn visie en missie en ik ben ook ZZP'er geworden om voor nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen te gaan. Dit zorgt ervoor dat er in mijn hoofd alweer allerlei ideeën rondcirkelen en waar ik dan aankomende periode wellicht tijd voor krijg om verder uit te werken. Financieel zal dat niet direct wat opleveren, maar op den duur vast wel. Een nieuwe training ontwikkeling, een format met bijbehorende werkwijze uitwerken, ik heb nog een boek die ik wil lezen ('De toekomst van ons onderwijsstelsel'), misschien kan ik online nog iets gaan doen (wel al wat ideeën). En daarbij moet ik me gaan verdiepen in een boekhoudprogramma maar tot nu toe kwam ik er steeds niet aan toe.

Kortom, ik hoef me vooralsnog niet te vervelen. Maar het leukste is toch wel om gewoon op de scholen te zijn, tussen de leerkrachten, leerlingen en ouders. Ervaringen delen en uitwisselen, van en met elkaar leren. Maar die tijd gaat er wel weer komen. We houden moed. Let vooral op jezelf en elkaar en help waar je kan. Dat ga ik ook doen!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.