In 24 uur

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 21:06

De nieuwe opdracht ben ik inmiddels gestart en het voelt goed. Het is ook heel fijn om op een bekende school te zijn, al is er inmiddels vier jaar vestreken. Er is genoeg werk te verzetten en dat werd bij een Interne begeleidingsbijeenkomst die stichtingbreed gepland was helemaal duidelijk. Het was echt een boeiende bijeenkomst waar met alle Interne begeleiders werd gesproken over de onderwerpen 'zicht op ontwikkeling' en 'kwaliteitszorg'. Ook de AVG kwam aan bod. Boeiende onderwerpen waar iedereen in het onderwijs waarschijnlijk wel mee bezig is. Ik vond het fijn dat ik aanwezig mocht zijn en neem de opgedane kennis weer mee terug naar school/de scholen. 

Tevens ben ik bij een bijeenkomst geweest die georganiseerd werd voor ondernemende vrouwen uit Lisse. Ik wist niet wat ik moest ervan moest verwachten. Doordat ik niet zozeer in het eigen dorp onderneem, kom je ook met weinig andere ondernemers in aanraking. Dat was dan ook de reden om wel te gaan. Ik had ook geen idee hoeveel vrouwelijke ondernemers er überhaupt in Lisse zouden zijn maar op de avond bleek dat er al 75 mensen aanwezig waren. En dat schijnt nog niet alle ondernemende vrouwen te zijn! Na boeiende woorden van verschillende vrouwen, kon er worden 'genetwerkt'. Ik zie dit echt als een werkwoord; je moet echt aan de 'bak'. 

De twee bijeenkomsten vonden plaats in nog geen 24 uur van elkaar. Ik kwam 'oud' collega's tegen waarbij ik moest vertellen wat ik nu doe, waar ik voor sta en hoe het komt dat ik op de bijeenkomst aanwezig mocht zijn. Dit blijf ik toch wel een lastig punt vinden maar zodra ik vertel over mijn missie en visie, trekt dit gevoel snel weg. Ik sta achter mijn keuzes en merk dat dit anderen tot nadenken zet. Ditzelfde gevoel kreeg ik ook bij de netwerkbijeenkomst. Ondernemen in het onderwijs is nog steeds niet heel bekend en ik merk dat ik het echt moet uitleggen. Na de uitleg krijg ik wel altijd positieve reacties en wordt het beter begrepen waarom ik deze stappen zet. En juist dit gevoel werd door de spreekster beschreven: 'sta voor hetgeen waar jij voor staat, laat je niet uit het veld slaan en ga er voor.' En dat doe ik dan ook met de volle 100%!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.