Wat wil nog je leren?

Gepubliceerd op 15 februari 2020 om 16:56

Een collega had een theezakje met de vraag 'Wat wil je nog leren?' en ze stelde de vraag aan mij. Op dat moment kon ik er niet direct een antwoord op geven maar in de loop van de dag kwamen er toch wel wat dingen in me op: trompet kunnen spelen, shorttracken, tekenen en zingen (ik betwijfel of mijn stembanden dat aankunnen). Op werkgebied zou ik nog wel een behaalde coachingstechniek willen aanleren. Maar soms leer je ook zonder dat je je daarvan bewust bent. Toen ik gisteren de vraag kreeg hoe de werkweek was, vatte ik deze samen als 'druk, intensief maar leerzaam'.
Zo had ik dinsdag een audit op de school waar ik een maand of zeven werkzaam ben geweest. Aankomende dinsdag neem ik daar afscheid. Het was een mooie periode waarin ik veel geleerd heb. O.a. het werken in een combinatiegroep 6/7/8 en thematisch werken. De audit was de kers op de taart: Waar staat de school nu? Zijn we het goede aan het doen? Hoe was mijn les die geobserveerd werd? Altijd zijn er wel leerpunten en deze punten neem ik weer mee naar mijn volgende opdracht. Maar het mooie was dat er volop complimenten gegeven werden want de school doet het goed. Het was gaaf om daar een onderdeel van te mogen zijn! 
Verder had ik nog een coachee die niet helemaal 'enthousiast' was. Niet zozeer over mij (denk/hoop ik) maar wel over de situatie. Als het dan 'achter de rug' is, reflecteer ik hierop en probeer ik een antwoord te krijgen op de vraag wat ik anders had kunnen doen zodat het voor de ander prettiger zou zijn geweest. Dit was zeker weer een leermoment.
En er was nog echt een ondernemersissue. Ik dacht toch wel alles geregeld te hebben omtrent het bedrijf maar toch was er een punt (iets met naam, logo, organisatie) die onder mijn aandacht was ontsnapt. Ik had ook niet verwacht dat dit invloed zou hebben maar als ik niet snel zou handelen, zou dat wel (in de toekomst) problemen kunnen leveren. Dus was het snel schakelen. Op zulke momenten vraag ik me wel af waarom ik niet gewoon in loondienst had kunnen blijven. Het zou een hoop gedoe (en tijd) schelen. Maar als alles dan weer gelukt is en ik van mijn man een appje krijg met de woorden: 'Top, goed gedaan schat. Ik ben trots op je' word ik weer blij. En toch ook wel weer een beetje trots op mezelf. En het mooiste: ik heb er weer wat bij geleerd! 


Reactie plaatsen

Reacties

Anne Marie
4 jaar geleden

Leuke blog. En hoe leuk is het om bijvoorbeeld nog meer te leren door en over NLP. Op zoveel vlakken, in de klas, bij een team, in de coaching, toepasbaar.
Je bent van harte welkom in de NLP opleiding. 😉