Drukte in Onderwijsland

Gepubliceerd op 30 januari 2020 om 10:36

Er gebeurt van alles in Onderwijsland en ik probeer het dan ook zo goed mogelijk te volgen. Maar dat valt niet altijd mee. Nu ik als ondernemer in het onderwijs werk, zie en hoor ik veel. Met sommige aspecten ben ik het eens, met andere wat minder. De ene school waar ik werk is vandaag en morgen gesloten, de andere scholen zijn open maar staan wel stil bij de zorgen die er in het onderwijs op dit moment er zijn. Voor elke keuze valt wel iets te zeggen en ik ben dan ook heel benieuwd wat deze dagen voor het onderwijs gaan opleveren! 
Daarnaast word ik bestookt met aanvragen vanuit Detacheringsbureaus. En daar ga ik niet mee in zee. De kosten voor de scholen zijn hoger dan dat ze mij 'gewoon zelf' inhuren met daarbij ook het verschil dat ik alle taken doe die bij de aanvraag besproken worden. Dat is een hele andere benadering en ik baal er dan ook van dat de ZZP'er in het onderwijs wordt neergezet als 'die ene die de kantjes ervan af loopt'. Niet iedereen heeft die instelling en ik denk dat ik harder werk sinds ik voor mezelf gestart ben dan toen ik nog in loondienst was. En dat vind ik niet erg, want ik doe het voor het onderwijs, voor mijn eigen ontwikkeling en om mezelf scherp te houden en te doen wat ik leuk vind. Maar ook om de goede dingen van de ene school over te brengen naar de andere school. Volgens mij is dan een hele andere benadering! De artikelen die ik over dit onderwerp krijg doorgestuurd van verschillende mensen om mij heen, lees ik wel en ik probeer positieve dingen eruit te halen. Het levert vaak weer gespreksstof op als ik met een bestuurder of collega spreek. En ik denk dat dit in mijn voordeel werkt! 
Verder volg ik ook alle perikelen rondom het ZZP-schap op de voet. Zo is er een commissie Borstlap die met een rapport is gekomen en ik betwijfel of we als ondernemers daar blij mee moeten zijn. Het is soms maar ingewikkeld. Maar ik heb me voorgenomen om me er nu niet te druk om te maken. Tenslotte doe ik waar ik goed in ben en het leukste vind om te doen: supporter zijn van het onderwijs! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.