Terugblikken op een toch wel bijzondere manier

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 13:21

Na een paar heerlijke kerstdagen, was het weer tijd om achter de computer te kruipen om de administratie bij te werken maar ook om terug te blikken op het jaar 2019. De laatste dagen van dit jaar zijn immers ingezet!
Bij het openen van het programma waar ik mijn administratie in bij houdt, ging het al een beetje vreemd. Het bestand 'Uren 2019' opende, en sloot zich weer af. En zo snel als ik ben, las ik natuurlijk niet goed wat voor opmerking er bij stond. Het gevolg: ik kan het nergens meer vinden! Echt helemaal nergens! Verschillende programma's zijn er op los gelaten om het terug te vinden maar tevergeefs. En dat is wel een probleem want je moet als ZZP'er je uren verantwoorden. Wat nu??
Ik ben maar opnieuw begonnen... Gelukkig had ik in mijn agenda zo goed als alles bijgehouden. Alsof je toch aanvoelt dat dit een keer kan gaan gebeuren. Echter heb ik daar niet alles geregistreerd dus is het behoorlijk graven in het geheugen. Maar het positieve is dan weer wel dat heel het jaar 2019 aan me voor is gekomen in de afgelopen uren. En ik besefte me dat ik echt een hoop heb gedaan maar bovenal geleerd (daar kwam dus ook weer het nut van back-ups maken bij). Zo heb ik in verschillende onderwijsvormen les gegeven, heb ik leerlingen begeleid met verschillende leer- en gedragsproblematieken, heb ik leerkrachten gecoacht, trainingen ontwikkeld en gegeven, ben ik mezelf gaan bekwamen op het gebied van leerlingen met eigen leerlijnen en ik heb een onderwijsprogramma herschreven. Daarnaast heb ik talloze gesprekken gevoerd om meningen en visies te horen, oplossingen aan te dragen, om te leren van en met elkaar. Ik heb ondervonden wat ondernemen is en ben erachter gekomen dat dit goed bij me past. Ik kijk dan ook terug op een fantastisch 2019 en ik hoop dat ik dit ingeslagen pad voorlopig mag blijven wandelen!

Ik wens iedereen een goed uiteinde van 2019 en een succesvol 2020! 


Reactie plaatsen

Reacties

Frank
4 jaar geleden

Leuk weer om je verhaal te lezen en dat 2019 een mooi jaar is geweest. Inderdaad back up maken is heel belangrijk! Op naar 2020