Blijven leren

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 om 14:30

We zijn weer gestart en ik vind het heerlijk! Ondanks dat de vijf weken vrij zijn omgevlogen, ben ik blij dat ik weer mocht beginnen. Ik was wel al achter de schermen bezig geweest maar afgelopen week was ik weer echt op de scholen te vinden. En daar word ik blij van! Op de ene school hebben we alles klaar gezet om te starten en stond de startvergadering centraal, op de andere school was al een studiedag waar ik een deel van heb mogen verzorgen. En dat was wel even spannend. Presenteren voor een team die ik nauwelijks ken en dan hopen dat ze blijven luisteren en wat met de aangegeven kennis gaan doen. En dat stukje mag ik gelukkig ook verzorgen dus er komt een vervolg. Ik vond het fijn om weer met nieuwe dingen bezig te zijn en daardoor mezelf te blijven ontwikkelen. Nog fijner waren de complimenten die ik kreeg vanuit het team en de directie. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten maar die neem ik dan ook met beide handen aan zodat naast mijn eigen handelen ook de inhoud van de training (Zelfstandig werken/GIP) steeds beter wordt. Ook merkte ik dat ik het weer erg leuk vond om een training te geven. Gelukkig maar want vorige week heb ik met iemand gesproken die een bepaalde training van mij erbij wil hebben (Organisatie 'Mijn veilige school'). Grote kans dat daar meer uit gaat komen en ik dus meer trainingen mag gaan geven!

Tevens zit ik met mijn neus in een flink dik boek: Formatieve assessment. Een speerpunt op een andere school. Het is tof te ervaren dat veel scholen volop in ontwikkeling zijn. En het mooie is dat veel van dit soort dingen allemaal met elkaar te maken hebben. Om bij te blijven in de ontwikkelingen volg ik bepaalde LinkedIn pagina's en websites. Ik kwam een boeiend artikel tegen: 'Achter gesloten deuren is het niet stil'. Over orde houden in de groep. Maar wat als het niet lukt? Wat doe je dan? Ga je het uit de weg? Doe je of het er niet is? Of ga je er iets mee doen? En dat geldt niet alleen voor orde houden. Er zijn veel ballen die je als leerkracht in de lucht moet houden. En niet altijd lukt dat even hoepeltjes. Hoe fijn is het als je ondersteuning kunt krijgen hiervoor? Of een luisterend oor en wat praktische tips? Maar dan moet het wel bespreekbaar zijn. En dat is iets wat ik nog niet veel terug zie maar waar ik wel van hoop dat dit gaat plaats vinden. Dat heb ik ook zo aangegeven bij de training: kom als je vragen hebt, als het niet lukt of als je wilt sparren. Vanuit het boek Formatieve assessment staat dan ook dat we altijd kunnen blijven leren. Dit leren we de kinderen, dus waarom ons zelf niet? 

 

Hier de link naar het artikel:
https://www.groene.nl/artikel/achter-gesloten-deuren-is-het-niet-stil 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.