Opgeladen en weer gaan!

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 15:44

Het flesje is gevuld met het magnetische zwarte zand van Ureki, een badplaats in Georgië. Het flesje heeft een plekje gekregen bij de andere flesjes!

Inmiddels zijn de eerste werkuren na de vakantie gemaakt en is het tijd voor een nieuwe blog. Ik ben weer helemaal opgeladen en heb er dan ook weer volop zin in! Daarbij kunnen we terug kijken op een fantastische reis. Zeker als je bedenkt dat we in de eerste instantie helemaal niet met vakantie zouden gaan. Maar het liep zo dat we wel gingen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. En wat hadden we een fantastisch land uitgezocht. Een land die niet veel mensen op hun lijstje hebben staan en juist dat maakt dat ik er nog enthousiaster van ben geworden.
Het toerisme komt er langzaam op gang. Hierdoor zijn de paden wel al wat bewandeld maar valt er nog veel te ontdekken. Dit ontdekken hebben we met een huurauto gedaan wat ons veel vrijheid gaf en waardoor we in verschillende regio's binnen Georgië zijn geweest. En alle regio's zijn weer anders. Het ene moment rijd je in het hooggebergte met prachtige uitzichten, het andere moment rijd je door een prachtig oude stad om vervolgens door landbouwgebied te rijden. Huisjes gemaakt met het weinige materiaal wat beschikbaar is kom je er tegen, maar ook loslopende koeien op de niet altijd goed geasfalteerde weg of prachtige gebouwen, kerken en kloosters. En vervolgens kom je uit in een grote badplaats aan de Zwarte Zee, waar de hotels als paddenstoelen de grond uit schieten en modern en oud naast elkaar te vinden zijn. Het waren telkens weer prachtige ontdekkingen! Tel daarbij heerlijk eten en drinken, vriendelijke mensen (jammer dat de taal soms een belemmering was), gave activiteiten en een goed reisgezelschap bij op en je hebt een topreis!
Het maakt dat ik weer opgeladen ben en weer uit kijk naar de nieuwe dingen die komen gaan! En er staat al heel wat op de agenda! Ik zal daar later meer over schrijven. 

Hieronder volgt een (kleine) sfeerimpressie van het bijzondere land Georgië. 

Foto 1: ons guesthouse in Tbilisi. Het was even zoeken maar gevonden. Hele leuke, lieve mensen!
Foto 2: Uitzicht over Tbilisi. Een mooie, oude stad. Vanuit het ford heb je een wijds uitzicht. Kronkelige straatjes waar je ogen te kort hebt. Maar ook leuke musea. Het Illusiemuseum was hilarisch! Een aanrader voor een stedentripje. 
Foto 3: Dit uitzicht hadden we toen we over de Goderzipas reden. Een weg grotendeels zonder asfalt maar de mooiste dingen gezien!
Foto 4: Batumi: kustplaats aan de Zwarte Zee. Hier is modern en oud naast elkaar te vinden. 
Foto 5: Ook in Batumi gemaakt!
Foto 6: Vardzia, het grottenklooster. Het is gebouwd als bescherming tegen de Mongolen. Door een aardbeving zijn de ruimtes tevoorschijn gekomen 
Foto 7: Via de Georgische Militaire weg kom je uit in Kazbegi. Op 2107 meter staat deze kerk. 
Foto 8: links de kerk, recht Mount Kazbek (5047 meter boven zeespiegel).
Foto 9: Het klooster van Ananuri.
Foto 10: Wandelen in het Bordjomi National Park. Hier komt het bronwater van Georgië vandaan.
Foto 11: Tsja, wat zullen we bestellen?
Foto 12: Een moment geduld, overstekende koeien!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.