Vakantie! Of toch nog niet helemaal?

Gepubliceerd op 15 juli 2019 om 12:56

Het is maandag en ik ben thuis. Het lijkt dan ook wel op vakantie. Alhoewel ik lekker uitgeslapen heb, heb ik toch al wat uurtjes achter de computer gezeten. Ondanks dat de scholen waar ik de laatste maanden actief ben geweest nu vakantie hebben, heb ik nog volop werk te doen. Maar het is heerlijk om bezig te zijn voor mijn eigen bedrijf, dus je hoort me zeker niet klagen. Daarnaast heb ik vorige week bepaalde opdrachten afgerond en de feedback die ik ontving, was erg positief! Erg fijn dat mijn inzet voor het onderwijs gewaardeerd wordt. Niet alleen met woorden, maar ook met bloemen, flessen wijn, snoepgoed en kaartjes! En een heuse paraplu met regendruppels, waarop elk kind iets had geschreven. Leuk om zo in het 'zonnetje' gezet te worden!
Ondanks dat ik geen directe opdracht heb voor de aankomende weken, heb ik wel al afspraken staan wat wellicht in de toekomst nieuwe opdrachten gaat opleveren. En eigenlijk is het ook wel even goed; even de tijd om het werk af te ronden, nieuwe opdrachten voor te bereiden en gewoon tijd te hebben om te ontspannen en mezelf weer op te laden voor de volgende periode. Voorafgaand had ik bedacht dat ik rond de 24 uur declarabel zou werken, maar het zijn telkens weken rond de 36 uur geweest! Daar komt dan de administratie nog bij. Dus eigenlijk is het wel even goed, dat ik geen 'echt' werk heb de aankomende vijf weken.
Het aantal uur dat ik kan werken, baart me wel zorgen. Voor mij is het fijn dat er zoveel vraag is naar mijn expertise, maar het geeft ook aan hoeveel mensen er in het onderwijs te kort zijn. Niet alleen leerkrachten, maar ook schooldirecteuren, interne begeleiders, onderwijsassistenten, coaches en ga zo maar door. En dat terwijl het zo'n mooi beroep is! Elke kinderlach die ik hoor, maakt mij ontzettend blij en laat mij weer zien waar ik het voor doe: blije kinderen die ik iets kan leren om zo te kunnen groeien in onze maatschappij. Je hoort me dan ook zeker niet klagen! Dit geeft me gelijk een bruggetje naar mijn niet-klaag challenge: Ik ben er echt op gaan letten en het valt niet mee om niet te klagen. Of eigenlijk andersom: om altijd maar positief te zijn. Soms is het gewoon nodig om even te mopperen, om daarna de positieve dingen weer beter te kunnen aanschouwen. Om weer te zien wat je wel hebt om daar trots op te kunnen zijn. En wat heb ik een hoop dingen in mijn leven waar ik trots op ben! 

Geniet van de vakantie!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.