Van alles en nog wat

Gepubliceerd op 6 juni 2019 om 18:20

Nu ik dit typ, kom ik net uit Amsterdam gesjeesd. Het was een hectische maar interessante dag! En dan vind ik het heel fijn om in de tuin van de zon te kunnen genieten en om een blog te schrijven. Het schrijven van een blog helpt me om overzicht te houden waar ik mee bezig ben maar ook werkt het om bepaalde zaken van me af te kunnen schrijven. Maar ik merk dat ik er wel steeds vaker tijd voor moet maken. Ik ben namelijk met van alles en nog wat bezig. Het ZZP'en gaat steeds meer wennen en de jas gaat me steeds beter zitten! Ik kan het daardoor allemaal goed overzien, ondanks dat het veel is. Maar hierdoor is bloggen niet altijd meer nodig. Maar het is leuk te horen dat mensen op een blog zitten te wachten dus ik zal blijven proberen te schrijven. Ik vind het namelijk wel erg leuk om te doen! 

Als reactie op mijn vorige blog kreeg ik de vraag hoe mijn week er zoal uit ziet. Ik vond dat een leuke vraag maar kan er geen passend antwoord op geven; de weken zien er telkens anders uit. En dat maakt juist wat ik zo prettig vind: afwisseling. Maar ik kan wel afgelopen week omschrijven:
Op maandag en dinsdag sta ik altijd voor een groep 6 in Hoofddorp. Maandagavond is altijd mijn administratieavond. Deze was nu vrij kort omdat manlief zijn sporttas was vergeten. Hij vroeg of ik hem tegemoet kon rijden zodat hij niet zoveel van de training zou missen (als ZZP'er ben je gelukkig flexibel). En we waren al laat omdat ik eerst nog naar de osteopaat moest voor de behandeling van de bilspier. Gelukkig is die weer redelijk ontspannen en ben ik ontslagen voor deze behandelingen! Het blijft wel oppassen geblazen maar omdat er geen lange hardloopwedstrijd op het programma staat, ronden we de behandeling af. Dinsdag hadden we na het werk een teamuitje met alle groep 6 collega's. We zijn naar een Escaperoom geweest met aansluitend een etentje. Het was een gezellige avond en het voelde echt als teambuilding, ondanks dat ik dus maar half bij het team hoor. 

Doordat een school waar ik leerlingen op gebied van rekenproblematiek begeleid vakantie had, ben ik woensdag thuis achter de computer begonnen. Bij de begeleidingstrajecten hoort ook verslaglegging dus dat kon ik nu mooi doen nu de maandagavond wat kort is geweest. Vervolgens ben ik naar Amsterdam gereden. Ik begeleid al enkele weken een leerling in sociale vaardigheden. Daarna ging ik naar een school waar ik een deel van de taken behorend bij de Interne begeleider overneem. Ik coach daar leerkrachten en zorg voor een goede doorloop naar het nieuwe schooljaar op gebied van leerproblematiek. 
's Avonds stond er een combinatietraining op het programma. Het was gelukkig droog dus het kon door gaan. Een combinatietraining houdt in dat je de overgang van het fietsen naar het lopen traint zoals dat in de triathlon ook gaat. Het is altijd een pittige training maar door het teamuitje had ik de zwemtraining gemist dus het kwam wel even goed uit :) 

De donderdagochtend begon met een enorme file. Maar gelukkig wist Flitsmeister een andere route waardoor ik binnen drie kwartier in Amsterdam stond. Tijdens het rijden kreeg ik nog een belletje of ik nog ruimte heb voor een leerling met autisme. Er moet nog wat uitgezocht worden dus praten we daar later verder over. Dan ga ik ook aan de slag met het maken van een offerte. 
In Amsterdam ben ik eerst begonnen op de school waar ik de interne begeleidingstaken overneem. Vervolgens ben ik naar de school gereden om te praten voor het nieuwe schooljaar (opdracht binnen gehaald) en had ik nog een afspraak bij een onderwijsadviesbureau (zeer positief). Ik kon deze afspraken tussendoor doen wegens het uitvallen van die opdracht wegens de vakantie. Daarna ben ik weer naar de school gegaan om verder te werken aan de taken en om met de leerkrachten te werken. 
Vanavond ga ik richting de muziekvereniging om te repeteren in het Harmonieorkest. Er staat op 23 juni een concert gepland dus ik moet me straks nog even goed concentreren. 

Voor morgen staat er een ochtend gepland in Amsterdam, wederom op de school voor de interne begeleiding. Daarna is het vlug naar huis om richting de Ardennen te gaan: een heerlijk fietsweekend staat op het programma (Luik-Bastenaken-Luik, 130/140 km) met de triathlonvereniging. De laptop laat ik dan ook lekker thuis! 

Hoe ik alles onthoud? Ik heb overal briefjes met tijden, namen, acties en routes liggen. En per dag neem ik het bijbehorende briefje mee. Voor alsnog gaat dat prima :) 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.