'Wat ben je aan het doen?' vs 'Wat ga je doen?'

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 09:38

Al weken werd aan mij de eerste vraag gesteld en hierop kon ik een prima antwoord geven. Maar van de week werd aan mij de tweede vraag gesteld en die vond ik lastiger. Ik had er dan ook nog niet helemaal over nagedacht want om eerlijk te bekennen ben ik vooral bezig geweest om de periode tot aan de zomervakantie vol te krijgen (nog wel wat lege plekjes maar niet heel veel meer). Maar met de periode daarna was ik nog niet helemaal mee bezig. Maar nadat deze vraag gesteld was, ben ik verder gaan kijken dan enkel tot de zomervakantie. Ik verwacht dat het na de zomervakantie wel weer gaat lopen. Daar ben ik dus niet zo heel bang voor. Maar waar ik wel bang voor ben is de zomervakantie! Scholen zijn dicht dus daar komt sowieso geen werk uit. We gaan wel even op vakantie maar geen zes weken. Wat ga ik al die tijd doen? Sinds de tweede vraag aan me gesteld werd, ben ik er volop mee bezig. Ik heb op zich wel iets lopen wat wellicht in de vakantie kan gaan plaats vinden. Hier hoor ik volgende week meer over. Maar als deze samenwerking niet door gaat, dan zou ik het echt niet weten. Mocht je een idee hebben, laat het me weten :) 

Even een update n.a.v. mijn laatste blog want ik heb best wat reacties gekregen! Ik heb nu een week hardlooprust gehad en ik moet zeggen dat mijn bilspier steeds prettiger aan gaat voelen. Gisteren op de racefiets heb ik hem helemaal niet gevoeld! Dat biedt perspectief voor aankomende zondag. Ik vind het wel spannend dat ik ga starten aan 21 kilometer zonder dat ik weet hoe de spier aanvoelt als ik hardloop. Het doet me denken aan de inschrijving van de Onderwijssupporter bij de Kamer van Koophandel. Ook toen had ik een bepaalde spanning: ik ging aan iets beginnen zonder dat ik precies wist hoe het zou gaan verlopen. Het geeft een bepaald soort spanning die ik zelf toch stiekem best prettig vind: het vooraf niet geheel kunnen bedenken wat de gevolgen zijn van een bepaalde keuze. De gevolgen kunnen positief dan wel negatief zijn maar juist hoe je ermee omgaat vind ik integrerend. Ben ik flexibel genoeg? Hoe reageer ik? Ik merk dat ik nu veel meer rust en ruimte heb om dit te analyseren maar ook om naar verhalen van anderen te luisteren en in te zien welke effect een bepaalde keuze teweeg heeft gebracht. Dat inspireert mij en ik hoop daar anderen ook weer mee te kunnen inspireren. Dat is een van de redenen dat ik blog over mijn ervaringen als startende onderneemster. 

Oeps, ik schrik van de tijd! Ik moet nog wat dingen doen voordat ik richting Amsterdam ga rijden voor mijn afspraken daar. Ik rond hierbij dan ook deze blog af. 

Geniet van deze prachtige dag! 

Update 12:30uur
Het gesprek was goed! Tot aan de zomervakantie heb ik een prachtige, uitdagende opdracht erbij! Ik heb er super veel zin in en ik denk dat deze opdracht op mijn lijf is geschreven! Helaas wel het bericht ontvangen dat de opdracht voor de zomer niet door gaat. Beide partijen zijn enthousiast maar helaas komen we er met de vergoeding er niet uit. Jammer! 
Toen ik net de school binnen kwam werd ik warm onthaald door de kinderen die ik begeleiding bied. Wat een heerlijke begin van de middag! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.