Een leeg en vol hoofd

Gepubliceerd op 26 april 2019 om 09:30

Al de hele week wil ik een blog schrijven, maar telkens weet ik niet waarover ik ga vertellen. Er gaat van alles door mijn hoofd en toch is het leeg. En dan in positieve zin! Afgelopen week was het rustig. Ik had geen directe opdrachten maar moest nog verschillende verslagen uitwerken en de administratie bijwerken. Maar ook nieuwe acquisitie doen en nog steeds was ik met de benodigde verzekeringen bezig. Toen dit allemaal gereed was, was mijn to-do-lijst behoorlijk geslonken en mijn hoofd zo goed als leeg. En dat geeft weer ruimte voor andere, nieuwe dingen! En daar zit mijn hoofd van vol! Ik heb genoeg ideeën maar weet gewoon niet waar ik moet gaan beginnen. Het zorgde ervoor dat ik de eettafel leegruimde om hem een nieuwe kleur te geven. Even wat anders doen. Tijdens het schuren en verven ging mijn gedachte alle kanten op. Heerlijk om op deze manier met je eigen bedrijf bezig te kunnen zijn!
Toen ik moest wachten totdat de verf gedroogd was, ben ik met een boek in de zon gaan zitten. Ik gun mezelf daar meestal geen tijd voor (lees: het huishouden roept, trainen, sociale verplichtingen), terwijl ik lezen heerlijk vind. Ik lees wel vaak vakliteratuur of artikelen waar ik denk wat aan te hebben. Zo las ik laatst een artikel in de Psychologie (nummer 5 - 2019) over iemand die het graag allemaal wil. Niet één baan, activiteit of sport, maar verschillende om zo afwisseling te hebben. Het was alsof ik een artikel over mezelf las. De adviezen die werden gegeven heb ik in mijn hoofd opgeslagen, inmiddels was daar weer plek voor. Maar ook volg ik de ontwikkelingen binnen het onderwijs op de voet. LinkedIn is daarvoor een prachtig platform. Het artikel 'Scholen kunnen zelf bepalen of ze ZZP'ers inhuren' kwam ik bijvoorbeeld tegen (link onder aan deze blog). Daarbij probeer ik in gesprek te gaan met anderen om geïnspireerd te raken en te blijven. Vorige week had ik nog een gesprek met de oprichter van flexleerkracht.nl en Flex-advies.nl. Hij heeft het druk en we gaan kijken waar ik hem bij kan ondersteunen. Hierdoor doe ik zelf weer nieuwe ervaringen op maar hoop ik ook mijn netwerk uit te bereiden. En nu ik dit typ, zit in ik mijn nette kleren om straks naar een afspraak te gaan om in gesprek te gaan over ontwikkelingen in het MBO-onderwijs. En waar ik wellicht ook mijn steentje aan kan bijdragen. Er komt weer ruimte om te experimenteren. En dat was precies de tip in het artikel uit de Psychologie die mij deed prikkelen! 
Volgende week heb ik nog een rustige week voor de boeg. Maar ik ga deze week gebruiken om mezelf te prikkelen, ideeën op te schrijven en uit te werken, trainen maar ook ga ik met vriendinnen op pad en heb ik met oud-collega's afgesproken. Ontspanning na inspanning! 

 

Link artikel: https://digischool.nl/featured/scholen-kunnen-zelf-bepalen-of-ze-zzpers-inhuren?fbclid=IwAR12teCloGzSPEvdQG2XBsoLlJ_hOn--qL3dbbpBxt1FsM6lowVRXrOHMjc 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.