Doelen stellen

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 13:56

In veel artikelen over ondernemerschap maar ook bij een recent gevolgde Webinar komt telkens ter sprake dat je voor jezelf doelen moet stellen. Daarmee kan je je beter focussen en weet je of je op de goede weg zit. Maar ik merk dat er soms spontaan iets op mijn pad komt waardoor ik er opeens een nieuw doel bij heb. Mag dat? Hoort dat bij het ondernemerschap? In ieder geval was het stellen van doelen niet nieuw voor mij en daag ik mezelf altijd uit. Binnen de triathlonsport is het makkelijker trainen als je een doel hebt. Want welke zot gaat anders eerst zwemmen, dan fietsen en daarna nog hardlopen, ongeacht welke afstand?! Ik merk dat er veel sportcollega's zijn die ergens voor trainen en als het doel gehaald is, echt weer een nieuw doel gaan zoeken. Doen ze dat niet, dan zie je ze ook niet vaak meer op de training. De motivatie is dan helemaal weg.
Al het hele winterseizoen had ik nog geen wedstrijd hardgelopen. Dat kwam onder andere door onze reis maar ook hadden we steeds andere activiteiten op de wedstrijddagen. Maar afgelopen zondag stond ik weer eens aan de start van het Zorg & Zekerheidscircuit. Dit keer was de loop in Voorschoten. Ik had een nummer van iemand van de vereniging kunnen overnemen en stond vrijwel doelloos aan de start. 'Gewoon lekker lopen en weer een keer een 10km wedstrijd in de benen hebben' zei ik nog van te voren. We waren wat aan de late kant en stonden zo goed als achteraan in het startvak. Het startsein klonk en we gingen van start. Doordat we wat achteraan stonden, moest we zigzaggend om langzamere mensen heen. Toen het eenmaal wat rustiger om mij heen werd, keek ik op mijn sporthorloge. Ik zag dat ik een goed tempo had en ik voelde dat het lekker ging. Achter in mijn hoofd hoorde ik een stemmetje: 'Als je dit tempo vast kunt houden, dan loop je ruim onder je eigen record.' Een nieuw doel was gesteld: De 10 km onder de 51 minuten lopen. En ik kan nu zeggen dat ik dit doel bereikt hebt! En wel in de tijd van 49 minuten en 6 seconden! Zo zie je maar weer, doelen kunnen zo opgesteld én behaald worden! Gemotiveerder krijg je me niet!

En jij, heb jij nog een specifiek doel?? 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.