Leren

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 20:44

Leren, daar houd ik van! Ik heb dan ook verschillende opleidingen en cursussen gedaan nadat ik mijn eerste opleiding had afgerond. Tijdens deze schoolperiodes leek ik altijd net een spons. Ik probeerde alles in mij op te nemen om het daarna in de praktijk te kunnen toepassen. Nu is het andersom. Ik krijg als startende ZZP'er vele nieuwe dingen op mijn pad die ik moet uitvoeren maar waarvan ik de studie nog niet gevolgd heb. Maar ik word er echt ontzettend blij van want ik leer weer. En gelukkig leer ik vooral door gewoonweg te doen!

Ook heb ik afgelopen vrijdag weer veel geleerd. Ik had een eerste opdracht als invalleerkracht! Echter was dit niet in het reguliere onderwijs waardoor ik met een doelgroep te maken kreeg waar ik nog weinig praktische ervaring in had opgedaan. De theorie had ik wél geleerd tijdens de studie Master SEN. De start van de dag begon al gelijk met een ruzie tussen twee leerlingen. Op zich is dat niet heel anders dan in het reguliere onderwijs maar wel was het nu lastig dat je de namen van de kinderen nog niet kent! Al snel hadden wij, de stagiaire en ik, de twee vechtersbaasjes uit elkaar en kon de groep rustig naar binnen. Het was even omschakelen maar wat was het een fijne dag waarbij er een nieuwe wereld voor mij open ging. Ik hoop dat ik snel weer naar deze groep en school mag! 
Direct daarna kwam er weer wat nieuws: het maken van een factuur. Na deze gemaakt te hebben, vond ik het ontzettend spannend om op 'verzenden' te klikken. Toch gek om zo van jezelf een geleverde dienst te 'verkopen'. In ieder geval is Onderwijssupporter echt gestart en hebben mijn partner Hans en ik 's avonds lekker gedineerd en er een borrel op gedronken!
(Eigenlijk had ik gewoon geen zin om te koken. De feestweek was net voorbij en zo werd het ook een beetje een kleine troost voor de verloren euro's bij de Harddraverij eerder deze week. De zin 'Op uw plaatsen 1 - 2 - 3 af' hebben we weer vele malen gehoord maar ons winnende paard verloor helaas in de laatste ronde!) 

Ook de blauwe enveloppen van de Belastingdienst waren aangekomen. Meestal leg ik deze brieven op het stapeltje post van Hans en regelt hij de rest. Nu moet ik het toch echt zelf doen. Omdat ik met verschillende percentages BTW zit, is ook dit weer een heel uitgezoek. Ik denk dat ik toch even contact ga opnemen met de Belastingdienst om te checken of het nu goed gaat :) 

Maar wat ik vooral heb geleerd afgelopen tijd is dat als je ergens voor wilt gaan, er altijd wel een oplossing of mogelijkheid op je pad komt en je er altijd wel uit komt! Ik vind het ontzettend gaaf dat ik al een eerste opdracht heb gehad en wacht met smart af op een volgende! 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.