Vos in de lente

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 20:32

Wat kan ik toch genieten van deze tijd van het jaar! De zon zien we weer wat vaker al is de lucht nog fris. Hier in de bollenstreek ruikt het inmiddels wel erg lekker want op al veel plekken staan de bollenvelden weer in bloei. De meest prachtige kleuren komen voorbij! Lente associeer ik met alles wat weer tot leven komt. Toen ik vanmiddag met een flink vol hoofd thuis kwam, heb ik de wandelschoenen aangetrokken om nog even de mooie velden op te zoeken. Podcast op en gaan! 
De laatste maanden wandel en fiets ik veel. Goed voor het lijf maar ook voor het hoofd. Er is veel langs gekomen op het werk: interessante studiedagen, boeiende lezingen, ingewikkelde casussen, nieuwe collega's, training geven, veranderingen doorvoeren en begeleiden, analyses maken, klasbezoeken, coachingsgesprekken en ga zo nog maar even door. Ook het item van Nieuwsuur blijft voorbij komen. De quote over het rondlopen als vos in de vossenjacht maakte toch best wat los. En inmiddels komen er van steeds meer kanten berichten over de randzaken in het onderwijs die niet bijdragen aan beter onderwijs.
Zo was ik bij een lezing waarbij onderwijs, politiek en economie in verband werden gebracht. Ontzettend interessant om het eens vanaf de zakelijke kant te bekijken. En ook daar werd gezegd: stop toch met die 'onzin' dingen. Ga terug naar de basis, ga lesgeven. Doe waar jij als professional goed in bent. Maar daar zit het hem ook in: wat de één goed vindt, vindt de ander van niet. Wat de één bij vindt dragen aan goed onderwijs, vindt de ander van niet. Maar ik ben al blij dat het gesprek erover gaat! Dat mensen weer aangezet zijn tot nadenken over wat ze wel en niet doen, over wat ze moéten doen. Ik voel me dan ook als een indiaan in de lente. We zijn gestart met nadenken/praten/loslaten/veranderen/ofhoejehetnoemenwilt en ook al zetten we kleine stapjes, er is voor mijn gevoel wel een beginnetje gemaakt! Het gesprek gaat erover, het zet mensen aan!

En dat de lente ook begonnen is, geeft mij weer nieuwe energie. Weer meer naar buiten, de zon op je neus en de wind door je haar. Heerlijk fietsen (naar school) en wandelen! Het zorgt er bij mij voor dat mijn hoofd 'opgeruimd' blijft. Maar ook mijn lijf reageert er goed op, dus het is een win-win.
En bewegen zonder regenpak is toch wel het fijnste wat er is!

Geniet van deze prachtige tijd! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.