Wel weer eens tijd nietwaar?

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 20:14

Het is echt te erg, maar 28 augustus was de laatste keer dat ik een blog scheef. Al weken roep ik hier thuis dat ik moet en wil schrijven, maar het komt er maar niet van. Druk met de opdrachten, druk met de kinderen, druk met herstel (nog steeds...) en druk met allerlei andere zaken. Ook had ik niet veel inspiratie. Tot vandaag! Ik ben namelijk bezig met klasbezoeken. Iets wat ik altijd erg leuk vind om te doen. Zeker de nagesprekken. Ik geef de leerkrachten dan altijd een formulier waarop ze minimaal 10 punten moeten noteren wat er goed ging aan de geobserveerde les. Op deze manier kijken we met een positieve blik en schaven we bij waar nodig. Dit wordt dan weer een ontwikkelpunt. Elke keer weer hoor ik leerkrachten zeggen: '10 punten, dat is veel te veel. Dat kan ik niet hoor!' En toch lukt het altijd weer om het lijstje vol te krijgen waardoor elke leerkracht met een rugzak vol succeservaringen het lokaal verlaat. Positief naar gedrag kijken, zien wat er geleerd is maar ook zien wat nog nodig is. Ik vind het altijd een mooi proces en vind het gaaf om daaraan mee te mogen werken. 

Maar als ik dan in zo'n klas ben, blijft het kriebelen. Wat is het toch heerlijk om die blije gezichtjes te zien. Om ze letterlijk en figuurlijk te zien groeien. Een prachtig vak is het én blijft het. Misschien binnenkort maar weer eens een dag(en) voor de klas?? Als ik er weer eens tijd voor heb. Want de weken zitten goed vol: op de school waar ik de interne begeleider aan het inwerken, ondersteunen en coachen ben, gaat het goed. We gaan de uren dan ook afbouwen. Wel mag ik daar de trainingen klassenmanagement en EDI blijven verzorgen. De vrij gekomen uren worden opgevuld met het begeleiden van een andere intern begeleider. En dan heb ik nog de opdracht waar ik als intern begeleider bij de school betrokken ben. Veel variatie in de week dus! Kortom, het gaat prima! De dagen kom ik fysiek ook steeds beter door. We maken nog steeds stapjes voorwaarts gelukkig! 

Ik ga nu nog even mijn nieuwe foto uploaden. Dan kan ik dat ook weer van mijn lijstje afvinken!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.