Achter de wolken, schijnt de zon 🌞

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 13:10

Bij het opstaan vanmorgen zagen we gelukkig het zonnetje schijnen. We kijken elke dag eerst naar buiten want dochterlief wil enkel 'jurkjes met blote benen' aan en voor het herstel van mijn bekken is het goed om een constante beweging als fietsen te maken (maar graag fiets ik droog naar de afspraken toe). De weerapp gaf ook geen regen aan dus de jurk werd uit de kast getrokken en de fiets werd uit de schuur gehaald.

Nadat ik de kinderen had afgezet bij het kinderdagverblijf, zette ik mijn fietstocht voort. Maar al snel na vertrek ontwikkelde boven mijn hoofd een donkergrijze wolk en voordat ik het wist, was ik nat. Gelukkig zag ik al wel een blauwe lucht en witte wolken in de richting waar ik moest zijn. Ik werd me bewust van het kletspraatje dat ik met een ouder had bij het kinderdagverblijf. Deze ouder had namelijk niet zo'n zin om te werken vandaag. Maar als hij eenmaal op kantoor was, was het wel weer goed. Eerst dus even een donkere lucht, maar daarna weer zonneschijn. Ik werd me zo bewust dat ik dat gevoel (niet tot nauwelijks) herken en dat zei ik hem dan ook. Ik blijf erbij: ik heb de leukste baan die er is. De afwisseling, de uitdagingen waar ik soms voor sta, de verschillende collega's, kinderen om me heen, mezelf constant blijven ontwikkelen.  Volgende week bestaat Onderwijssupporter alweer 5 jaar en die tijd is echt omgevlogen!
Natuurlijk zijn er ook wel eens donkere wolken voorbij gekomen, maar tot nu toe is het altijd weer goed gekomen. De zon ging telkens weer schijnen en ik nam het geleerde weer mee naar een volgende ervaring. Op naar de volgende 5 jaar dus! Het teamuitje moet nog bedacht en geregeld worden. Suggesties? 😏

De start van het schooljaar is met volop zon begonnen. Iedereen om me heen is weer met frisse moed opgestart en de eerste trainingen zijn alweer gegeven. Er is een hoop werk aan de winkel maar ik zie dat als een prachtige uitdaging die ik weer met beide handen heb aangenomen! 

Ook wat betreft herstel gaat de zon steeds meer schijnen. Nog niet fel, vaak nog wel met een sluierbewolking ervoor (en soms nog wel echt een dikke, vette wolk). Maar ik zie het positief tegemoet. We zijn een nieuw behandeltraject gestart en iedereen heeft er vertrouwen in dat het goed komt, dat de zon echt wel weer feller schijnen gaat. En daar gaan we dan ook voor!

 Op naar een (school)jaar met volop zonneschijn!

Kijk daar! Blauwe lucht en witte wolken. En ook alweer de zon die ervoor zorgde dat mijn natte haar zo weer droog was!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.