Niet druk, toch geen tijd!

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 21:02

Waar ik het anders altijd druk had met van alles en nog wat, heb ik de afgelopen periode alles af moeten zeggen. In een eerdere blog schreef ik al dat ik te maken heb met bekkeninstabliliteit. En helaas ben ik er nog niet vanaf. We zijn echt bezig met een ‘reset’ wat inhoud dat de dagen gevuld zijn met werk, oefeningen, bewegen, rusten en bezoekjes aan specialisten. De tijd en energie die overblijft besteed ik aan mijn gezin. 
Aan de ene kant is het echt vervelend. Ik ben dit zó niet gewend en ik ben de constante pijn echt wel beu. Maar aan de andere kant is het ook fijn om alleen de dingen te doen waar ik energie van krijg. Om steun te ervaren van familie, vrienden en collega’s. Om bezig te zijn met het goed verzorgen van mijn lijf.
Ik merk dat ik echt beter kan focussen op de dingen waar ik voor sta. Ik ren niet meer aan alles voorbij maar neem echt de tijd voor dingen. En er is verbetering en daar houd ik me maar aan vast. Zo kan ik alweer met de kinderen spelen, hoef ik mijn zoontje niet meer aan z’n slaapzakje omhoog te hengelen en heb ik alweer een eerste ritje op de racefiets mogen maken. 

Gelukkig gaat het met het werk goed. Ik heb de vrijheid om de werkzaamheden zelf in te delen waardoor ik oefeningen tussendoor kan doen en zitten met staan kan afwisselen. De opdrachten lopen goed en ik mag alweer puzzelen hoe ik het werk ga indelen voor na de zomervakantie. Dat is een hele geruststelling! 

Het geregeld moeten rusten heeft ook z’n voordeel dat ik eraan toe kom om na te denken wat ik nog meer zou willen doen op het gebied van werk. Afgelopen jaar heb ik een intern begeleider mogen coachen en hier haalde ik ontzettend veel energie uit en dat smaakte echt naar meer! Ik heb in mijn hoofd dan ook een plan en wil hier z.s.m. vorm aan gaan geven: coaching en advisering. En dan niet alleen intern begeleiders en leerkrachten maar ook schoolleiders. Binnenkort hoop ik een nieuw kopje aan mijn website te mogen toevoegen. 

Wordt vervolgd!


Reactie plaatsen

Reacties

Johan Homma
een jaar geleden

Nou Elly weer een mooi verhaal en beterschap met uw gezondheid