Nieuw jaar

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 10:47

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar!!
Na een weekje thuis te zijn geweest met Hans en de kinderen, gaat het 'gewone' leven weer beginnen. Ik heb bewust het werk 'het werk' gelaten en echt even niets anders gedaan dan bijkomen (lees: hoesten, hoesten en nog eens hoesten) en genieten van het gezin. Maar nu zijn de kindjes weer naar het kinderdagverblijf, Hans naar het werk en ik ben vanuit huis bezig om 2022 af te ronden (nog steeds onder het genot van een gezellig hoestje). En bij een afronding hoort altijd even een terugblik: 
Een bijzonder jaar was het. Op werkgebied heb ik een paar leuke opdrachten mogen uitvoeren maar verder stond het jaar in het teken van de geboorte van onze zoon. Genieten van dit mooie wonder, maar ook wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling. Ik vond het in het begin lastig om de aandacht goed te verdelen maar gelukkig heb ik steeds meer het gevoel dat dit nu goed gaat. Beide kindjes zijn blij en tevreden en dan is moeder dat ook!
Na een paar weken thuis te zijn geweest, begon het wel echt weer te kriebelen om aan het werk te gaan. Ik merkte dat het thuis zijn fijn was maar dat ik echt een prikkel van buitenaf moet hebben om 'blij en tevreden' te blijven. De afwisseling van werken en het gezin bevalt mij gewoon goed. Voor mijn gevoel kan ik hierdoor een 'leukere' moeder zijn. En gelukkig dat mijn herstel erg goed ging en dat het daardoor ook gewoon kon. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor! 
Het was heel fijn dat ik na het verlof terug mocht komen op dezelfde school. Even het vertrouwde behouden. Tot 1 maart ben ik daar sowieso aan het werk. Heel fijn!
Nieuw in 2022 was het verzorgen van korte workshops en het coachen van een interne begeleider. En ook deze werkzaamheden vond ik super leuk om te doen. Voor 2023 staat dat ook nog meer op de planning en ik kijk daar al helemaal naar uit. Laat 2023 maar komen, ik ben er klaar voor!

 

Elk jaar stuurde ik altijd kerstkaarten en gaf ik kerstattenties, naar vrienden maar ook naar de scholen en besturen waar ik actief voor ben. Maar elk jaar vraag ik me weer af wat het nut hiervan is. Iedereen weet toch dat ik ze het beste wens voor het nieuwe jaar?! Dat heeft mij dan ook doen besluiten om dit jaar daar geen tijd en energie in te stoppen maar om een donatie te doen aan het kindertehuis Ketaaketighar (https://ketaaketighar.org). Een vriendin van mijn moeder is daar actief voor waardoor ik ook weet dat het geld op een goede plek terecht gaat komen. 

 

Nogmaals: ik wens je het allerbeste voor het nieuwe jaar! Maak er wat moois van, geniet en doe de dingen waar je energie van krijgt!!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Marry
2 jaar geleden

Goede blog. Mooi verhaal.
Succes en allen de beste wensen voor 2023.