Woensdagochtend

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 11:39

Het is woensdagochtend. Eigenlijk ben ik altijd 'vrij' om voor onze dochter te zorgen maar de afgelopen weken kon mijn duo-collega de groep geen online les geven wegens andere afspraken. Ik heb die dagen op me genomen en dat was prima. Maar vandaag kon zij een deel van de ochtend er niet zijn (een goede reden heeft ze hoor: een ICT-examen, en dat is in deze tijd van groot belang!). Ik had even twijfel om de groep weer te doen maar met de zorg voor de kleine, andere (werk)activiteiten en een man die toch nog wel last heeft van een nasleep van het virus, heb ik besloten om alleen in de tijd dat mijn duo niet kon, paraat te staan voor de leerlingen. Ik heb een paar vragen gehad maar eigenlijk konden de leerlingen allemaal aan de slag! Gisteren hebben we de instructies al gegeven en het zijn ook gewoon echt toppers. Ik vind het erg knap om te zien hoe de leerlingen het zo oppakken. Waar ik op sociale media overal gemopper lees, pakken deze kinderen het op alsof het niets is en gaan ze er helemaal voor. Natuurlijk lukt dat bij de één beter dan bij de ander en de volgende zin in de ouderchat deed bij mij mijn mondhoeken omhoog krullen: 

De kleine slaapt nu heerlijk, de leerlingen zijn aan het werk en dus heb ik even tijd om deze blog te schrijven. En tussendoor kan ik alles in de gaten houden! 

Verder heeft de student onze opleiding met een positief advies afgerond! Ik vond het echt super gaaf om de opleiding te ontwikkelen en de student te mogen begeleiden. Het doel van de opleiding is om in korte tijd de basisvaardigheden aan te leren, de achterliggende theorie te bieden en daarnaast het uit te laten voeren in de praktijk. Door deze combinatie kunnen de werkgever en de student bekijken of er een juiste match voor in de toekomst is. En in dit geval is dat zo: de student kan blijven op de stageplek en dus is er een dubbele winst. 
We hebben een interview met de student afgenomen en hopen natuurlijk op meer deelnemers. Er is namelijk genoeg werk in deze branche (datacenters) te vinden. Hier vind je het interview: https://www.dutchdatacenters.nl/nieuws/raoul-toen-ik-aan-mijn-opleiding-begon-leerde-ik-al-snel-dat-de-datacenterbranche-veel-betekent-voor-de-digitale-toekomst/
De aankomende weken gaan we de opleiding verfijnen en gaan we verder met andere projecten. Want het smaakt zeker naar meer! 

Ik krijg een vraag van een leerling, dus bij deze rond ik de blog af. Tot volgende keer!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.